2008. január 27., vasárnap

Talán megkóstolom a nyúlhúst

Nem gondoltam volna, hogy ekkora nosztalgikus hozzászólás-hullámot vált ki az a téma, melyet egy nyúlrecepteket felvonultató szakácskönyv alapján vetettem fel a mai kívánságműsorban.

Dél körül "dobtam be" az ötletet: győzzenek meg a hallgatók arról, hogy a nyúlhús jó, és biztonsággal megkóstolhatom. Akik ismernek, tudják hogy a csirke- és a pulykamellen kívül semmilyen húst nem eszek meg, nehéz tehát rávenni, hogy ezt a - sokak számára - csemegét a számba vegyem.

Őrült jó hozzászólásokat kaptam a hallgatóktól, melyeket ezúton is köszönök. Teri például megosztotta a hallgatóttakkal bánatát, miszerint ők a panellakásban tartották gyerekkorukban a nyuszit, és mivel nem volt hely, le kellett vágniuk. A lelkiismeret furdalás miatt nem is tudtak enni belőle, a szomszédnak adták a nyuszi húsát.

Érdeklődéssel hallgattam Merklin Ferenc kollégám visszaemlékezését is, miszerint ők otthon tartottak nyulakat, és rendszeresen vágtak is. A reklámos munkatársunk Sárkány Laci is úgy emlékezik, hogy a nyuszi finom, és mindenképpen érdemes számításba venni, ha alternatívát keresünk a szárnyasoknak.

Szép hetet mindenkinek: Grünwald Zsolt

Felmentősereg kéretik!

jó reggelt mindenkinek!

Ki főzött már kávét ma reggel, és ki készített már reggelit, így 6:26-kor? aki szívesen megosztaná, kérem jelentkezzen a Rádió szerkesztőségében, a Géfin Gyula utca 22 alatt...:)
álmos vagyok nagyon, de kellemes fáradtság van rajtam...báloztam az éjjel: idén is fantasztikusra sikeredett a horvát bál - gratulálhatunk a szervezőknek és köszönet azoknak, akik idén is eljöttek! a rádiót egyébként többen is képviseltük...ha kíváncsiak rá, járjanak utána, hogy kikkel jártuk a parketten:)
amúgy - ahogy azt Jóna Tímea a hírekben is elmondta - nagyon erős a szél - érdemes inkább otthon maradni, és a www.radioszombathely.hu internetes oldalt böngészni, hiszen ott mindig friss infókat találnak!
ébredjünk együtt! jó rádiózást!
Brigi

2008. január 24., csütörtök

Egy izgalmas csütörtök délután:)

Üdvözlet a 97,1-eseknek:) nagyon izgalmas volt a csütörtök délután! Fél három után belépett Sárkány László, értékesítési vezető a stúdióba és azt mondta:
"Na, Brigikém! Kész vagy? a Tv ittvan, már csak nyertes kéne...."
"Hát jó" - válaszoltam:)
Több, mint háromszáz helyes megfejtés érkezett a Rádió szhely magazinban található szókirakó játékra...hihetetlen:)
a 72 cm képátmérőjű síkképernyős tvt egy hölgyhallgatónk vitte el - Éva hirtelen nem is tudta, hogy mit is mondjon...nem csodálom!
Aztán beszéltünk az idei horvát bálról is, ami szombaton lesz! Aki tud, van kedve, jöjjön, a parketten talákozunk:)
Birgus

2008. január 23., szerda

Színezd újra!

Sziasztok!

A Zenesziget ma szavazott, a 2007-es év legjobb magyar dalának Magna Cum Laude :Vidéki sanzonját választottuk! Személy szerint én Rúzsa Magdi Aprócska blues-ára tettem le a voksomat. De azért nem bánom az újra színezést sem!:)
Kíváncsian várom a Fonogram -gálát, a szakma szerint ki a befutó?!
Végre beindult kicsit a fórum, szeretnénk ha többen mondanák el véleményüket a müsorról!
Szerintem jó dolog, hogy Brigivel és Ágival felváltva vezetjük a Zeneszigetet , így nem lehet minket megunni!:)
Szó volt ma a kézilabda Eb-ről, szurkoljatok este Izland ellen!!(Sport1-20.15)
Kéát vasi is erősíti már a nemzeti csapatot-Császár Gábor és Grebenár Gábor. Előbbit bármikor hívjuk a rádióból mindig rendelkezésünre áll! Ritka dolog ám, sok a sztárallür a sportlóknál! De úgy tünik Csaszi megmaradt szerénynek-és fontos neki szükebb hazája.(Kenyeriben nevelkedett, a családja most is itt él)
Grüni ajánlotta a mai müsorban a honlapot! Mint mindig összeszedett és kedves volt a Naplókapitány!

Olyan szépen süt a nap, megyek sétálni Ábellel(kisfiammal)
További szép napot szigetlakók!

Nono

2008. január 22., kedd

A szerelem megváltoztathat...

Lehet, hogy a szerelem megváltoztathat valakit, de a csalódás még gyorsabban letéríthet minket az útról, amelyen járunk - írja Paulo Coelho Tizenegy perc című művében. Perlaki Nóri és Kiss Enikő a szerelmi bánatra keresett ellenszert az Édes Kettesben. Van, aki csokit eszik, nassol, van, aki új párt keres, van, aki szórakozni megy, vagy a barátai szeretetére támaszkodik, de van olyan is, akit Nóri hangja vidít fel.

A két lány humoros oldaláról is megközelítette a komoly betegségekkel is járó csalódást, például a Jóbarátok című sorozatból ismert szerelemtüzet és a szerelmi köteléket is megemlítették, mint lehetőséget.

LL. Junior és a szerelmi csalódás | meghallgatom

2008. január 21., hétfő

Hétfő a 97,1-en

szia mindenki!

Ismét Birgit jelentkezik, velem szemben az álmos szemű Huszár Judit, aki nem akarja bevallani, hogy elvitte a lottó ötöst. pedig mindent megteszek, hogy egyszercsak bevallja:D azt ígérte, kapok tőle ékszert, mindenkinek venni fog vmit:) egy egész zacsival:D
na de ami ennél is fontosabb, hogy elárulta: általános iskolai szerelme Gergő volt:)
az édes kettesben annak jártunk utána, hogy kit milyen emlékek kötnek az általános iskolához!
személy szerint nagyon szerettem a Derkót...sok szerelem, sok tanulás, a LEGJOBB tanárok!
Amúgy TARTSANAK KI! hamarosan vége a nyereménylavinának! Értékes ajándékok várnak Önökre, úgyhogy figyeljék az adást mindenképp!
most megyünk, átadjuk a helyet BakosÁginak, akit Isten éltessen:)
jön a zenesziget!

2008. január 20., vasárnap

Húzos kívánságműsor

Helló bloggerek, itt a kapitány ;-)

Tíz órakor átvettem Brigitől a stafétát a kívánságműsorral. Nem mondom, húzós négy óra volt... A standard sms, telefonos és internetes kívánságok mellett a Nyereménylavina feladványa tette szinte elérhetetlenné vonalainkat.

Nagyon meglepő volt számomra, hogy ennyien játszatok a műsorunkban vasárnap délelőtt, sőt a legtöbb regisztráció pont ebédidőben érkezett. Tök ügyesek voltatok, a második segítség után szinte mindenki tudta, hogy a gyorskorcsolya volt a megfejtés. Igaz, az első jó tipp, reggel 8 óta 40-kor érkezett. Brigitta, nagyon könnyen kitaláltad!

Gyertek holnap is, játszatok, regisztráljatok! Indul a Városkutató is! Baromi izgalmas lesz ;)


Szép napot, Grünwald Zsolt

Brigi vasárnap hajnalban is pörög!!

Na sziasztok Rádió blog olvasók! Itt Brigi - jelentkezem most már én is! Az biztos, hogy Gyuri bálban volt...kíváncsi vagyok, mit mesél majd Marót Vikiről...:) (nem árulom el, mikor ért haza:))
amúgy a mai vasárnap reggel nyugisan telt el! a hallgatók tippelgettek a játékra - zajlik a nyereménylavina, de egyre nehezebbek a feladványok!
holnap reggel ismét jövök, annyira szeretek korán kelni:) de akkor már Édes Kettesben, Huszár Judittal számítunk a figyelmükre! Addigis gyűjtsék az általános iskolai élményeket! Fontos lesz:)

Vigyázzanak/vigyázzatok magukra/magatokra és a szívükre/szívetekre!

2008. január 19., szombat

hosszú kellemes nap

kellemes blogolvasást kívánok mindenkinek!
sok sok érdekes dolog történt ma a rádióban: ami a legfontosabb, hogy nagyon nagyon készülünk az ÚJ JÁTÉKRA!! zenesziget lakók kutathatnak velünk, immár nem ételeket, hanem településket... részletekért érdemes hallgatni a 97'1 Rádió Szombathely műsorát!! Mikor? 0-24 :D
nyert a Falco a Kaposvár ellen! de hogyan!?! érdemes elolvasni a rövid, de lényegretörő összegzést: www.radioszombathely.hu további részletek pedig holnap az Arénában!!
Gyuri egyébként már elment Őhozzájuk - Ő így mondja, jah és bálba is mennek - remélem, hogy olvashatunk a mulatságról itt a blogban is! ;)
azt hiszem most már én is írok ide.... fejlesztés alatt a felhasználói szintű ismeretem ;)
dolgozom az ügyön

2008. január 18., péntek

Korán reggel fontos az összetartás

5.10-re Pezenhófer Brigi kocsival elment Perlaki Nóriért, hiszen az összetartás fontos:)
Meg az is, hogy ne fázzunk, ezért a fűtött autó jól jön ilyenkor... A megérkezést követően a kómát űző kávét már hármasban, Huszár Judittal fogyasztották.
5.50-kor elindult a nap.... Jó reggelt, Szombathely!


A narancs, a citrom, a forró tea és még a mézespálinka is népszerű "gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény" a Rádió Szombathely hallgatóinak körében. A pénteki Édes Kettes témája ugyanis a téli nátha kiűzése- természetes módon - volt. Pezenhófer Brigi és Perlaki Nóri piaci körképet is adott.

2008. január 17., csütörtök

Elindult a Rádió Szombathely blogja!


Ma úgy döntött a Rádió Szombathely csapata: blogot indít. Manapság nagy divat ez, ahogy mondani szokták "most már mindenkinek van blogja". Még azt is hozzáteszik rendszerint, hogy "kit érdekel"?

Nos, ha Te, kedves olvasó, Te itt vagy, az azt bizonyítja, hogy Téged valamennyire érdekel. Vagy legalábbis ebben bízunk ;)

Itt egy kicsit megismerhetsz minket, a Rádió Szombathely munkatársait közelebbről is. Időnként bemutatjuk magunkat véleményünkön keresztül, és természetesen a kérdésekre is szívesen válaszolunk.

S hogy mit naplózunk? Hát mindent, ami műsorainkban történik. Persze azt is, amit a műsorok mögött, vagy éppen után van.

Tarts velünk, és meglátod: érdekes lesz.